13KGHT43 Tényleg segítenek a motorolaj és üzemanyag adalékok? – Motorolaj Mintabolt
Congrats ! You Got Freeshipping !
Tényleg segítenek a motorolaj és üzemanyag adalékok?

Tényleg segítenek a motorolaj és üzemanyag adalékok?

Fémkerámia, EGR, DPF, motoröblítés, repkednek a szavak, őrjítő a választék. Rengeteg kérdés sejlik fel, csak győzze az ember értelmezni, helyére rakni és végül: dönteni. Több gyártó igyekszik minél jobb terméket fejleszteni, hogy az olajcsere szakasz alatt jobb teljesítményt nyújtson a motor, netán regenerálja is az anyag a már kopott alkatrészeket. A lerakódások az üzemanyag- és motortérben kellemetlen meglepetéseket okozhatnak. A részecskeszűrő eldugulása is több százezer forintot húzhat ki a zsebünkből, szintúgy az EGR szelep. Igyekszünk cikkünkben segíteni az eligazodásban, hiszen az akció oldalon is időnként felbukkannak adalékok és tisztítók csomagban kedvező áron kenőanyagokkal együtt.

A Mobil 1 prémium 0W40, 5W30, 5W50, 10W60 olajokhoz a NanoEnergizer All In One fémkerámia bevonatot párosítottuk. Egyre szélesebb körben válik ismertté ez a motorolajhoz adható adalék. Használata nagyon egyszerű, hiszen csak az olajbetöltő nyíláson keresztül az üzemmeleg, álló motorba be kell önteni, és 10-15 percig járatni azt. Miért is tegye meg Ön ezt a mozdulatot? Elmondjuk:

Videó forrása: YouTube – Piotr Tester

Platinával bevont kerámiagömbök fogják birtokba venni a motorteret, az alkatrészeket megvédik a kopástól, sőt helyre is hozzák azokat. 3000km megtétele után egészen 30000 kilométeren át dolgozni fog az anyag, képes 100%-kal a motor teljesítményét javítani. Helyreállítja mindeközben a motor hatásfokát, segít az üzemanyag-fogyasztást lényegesen csökkenteni (akár 21%-kal!). Továbbá a károsanyag-kibocsátást is képes 40%-kal csökkenteni és a motorzajból is visszavesz. Benzin, dízel, hibrid és gázüzemű motorokhoz is igénybe vehető.

A XADO Atomic Oil 5W30 és 5W40 motorolajokat Xado VitaFlush motoröblítővel javasoljuk használni, főleg ha a megszokott viszkozitásról másikra vált. Ez a folyadék benzin- és dízelmotor, valamint manuális váltó olajrendszerének tisztításához használható. Olajcserét megelőzően lehet egyszerűen szintén az olajbetöltő nyíláson át az üzemmeleg motorolajhoz adni.

Videó forrása: YouTube – Piotr Tester

Mi is történik ezután? Minden járatot megszabadít a lerakódásoktól, szennyeződésektől. A dugattyúgyűrűk és a hidrotőkék felszabadultan folytatják fontos munkájukat, az olajszivattyú teljesítménye is nő. Olajfóliát képez az alkatrészeken, ezáltal a motor hatékonysága növekedni kezd. Akkor is javasoljuk használni a motoröblítőt, ha viszkozitást szeretne váltani, például ásványiról rész-szintetikusra, vagy rész-szintetikusról teljesen szintetikusra.

Ha részecskeszűrővel rója az utakat, időnként érdemes a Motul vagy a Xado (DPF) részecskeszűrő tisztító adalékát használni az alábbi problémák megelőzéséhez.

DPF részecskeszűrő tisztítás

Dízelmotorhoz, minden dízel üzemanyaghoz ajánlott bevetni ezt az adalékot, mely használata szintén nem igényel fejtörést, sem szerelést. A kipufogógáz és korom csökkentéséről gondoskodik amellett, hogy a részecskeszűrőt nem engedi eltömődni. Még akkor is sikerrel helyreállíthatja a szűrő állapotát, ha már közepes szintű a szennyeződés. A tisztító képes javítani a hidegindítási tulajdonságokat is. Előzze meg a drága javítási költségeket, hosszabbítsa meg ezzel az anyaggal 5000 kilométerenként a katalizátor és a részecskeszűrő élettartamát!

A karburátor és EGR megfelelő időnkénti karbantartás nélkül kellemetlen problémákat okozhat, melyet a CRC tisztító termékével megszüntethet.

Videó forrása: YouTube – TutoBuild Eng

Benzin- és dízelmotor szeleptisztító adaléka, mely segít a karburátor, EGR és PCV szelepeiről eltávolítani a szennyeződéseket. Működés közben a nitrogén alapú vegyület összekapcsolódva más vegyületekkel káros hatású eleggyé gyúrja magát, melyet az égéstérbe visszavezet az EGR. Ha eltömődik, sok pénzbe kerül a javítása, nem beszélve arról, hogy már a nem megfelelő működése is képes elfojtani a motort. Továbbá lefulladást vagy kiegyensúlyozatlan járást is tud okozni. Ajánlott minden 40.000km megtétele után az apró szerelést megkívánó tisztítást elvégezni.

Ebben a cikkben további Xado adalékok bemutatása található: Az olajlehúzó gyűrűk tisztítása 

Kapcsolódó bejegyzések

Webáruházunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket (cookie) használ. Bővebb információért kattintson a "Tovább" linkre!